Sloebers

Allerliefste sloebers,

Mogen wij jullie voorstellen aan twee van onze favoriete helden: Officier Onderbroek en Slinger Sok. Beide zijn nobele leiders in hun thuislanden Onderbroekenlolland en Sokkenlalaland. Na jaren van voorspoed voor beide volkeren met een overvloed aan katoen om de mooiste en kleurrijkste onderbroeken en sokken te produceren voor de hele wereld, staan ze allebei oog in oog met een heuse crisis. De manier waarop ze hun katoen verkregen, was namelijk helemaal niet duurzaam en de vele katoenvelden waar beide landen over beschikten, dreigden volledig uitgeput te raken. Dit zou betekenen dat noch Onderbroekenlolland noch Sokkenlalaland nog kleurrijk ondergoed kon produceren, wat een tragedie zou dat wel niet zijn. Al snel zochten beide volop naar oplossingen voor dit probleem tot ze beide gecontacteerd werden door een mysterieus figuur die zich, merkwaardig genoeg, voordeed als niemand minder dan Kapitein Katoen. Een vonkje hoop flakkerde opnieuw in de harten van Officier Onderbroek en Slinger Sok bij de gedachte dat zij hun volk, en vooral hun kostbare katoenvelden, zouden kunnen redden met de hulp van deze mysterieuze kapitein.

Wat ze echter nog niet wisten, was dat deze reddende engel slechts hulp kon bieden aan één van beide volkeren. Zowel Officier Onderbroek als Slinger Sok zijn daarom op zoek naar nieuwe leden voor hun dolle bendes en vragen daarom jullie, gekke sloebers, om hen bij te staan in deze epische strijd om het kostbare katoen. Aan elke sloeber die bereid is hulp te bieden aan onze nobele helden wordt daarom gevraagd zich aan te melden met volgende broodnodige benodigdheden in hun koffer.

  • Kleren die ZEEEEEER vuil mogen worden
  • Een witte (of zo licht mogelijke) onderbroek die niet meer wit zal terugkomen
  • Witte (of zo licht mogelijke) sokken die eveneens niet meer wit zullen terugkomen
  • Een knuffeltje om je gekke verhalen tegen te vertellen
  • Verkleedkleren in het kampthema: superhelden
  • Strips of boeken om je tijdens de siësta in stilte bezig te kunnen houden
  • Een adressenlijstje of -plakkertjes voor je brieven
  • Centjes voor de postkaartjes die je in een envelopje met je naam op aan de leiding bezorgt (een kaartje kost 50 cent, een postzegel 1 euro)
  • Eventuele medicatie die je in een plastic zakje met je naam op aan de leiding bezorgt alsook de nodige informatie voor inname

We willen jullie ook graag vragen om in zoveel mogelijk spulletjes je naam of initialen te schrijven, dit maakt het veel makkelijker om verloren voorwerpen weer bij de juiste eigenaar te krijgen. Als jullie nog met vragen zitten kan je die dag en nacht (maar liefst dag) stellen aan de leiding. Dit kan voor- of na een chiro-zondag of via onderstaande telefoonnummers

Sofie: 0479 68 53 24
Sebastiaan: 0470 36 40 60
Anna: 0496 92 64 27
Daan: 0494 39 67 74