Algemene Info Bivak 2023


Vertrek en bagage

Onze 10 dagen vol plezier starten dit jaar op dinsdag 1 augustus en komen ten einde op donderdag 10 augustus.

We spreken af op dinsdag 1 augustus op het kerkplein van Roosbeek om 13u. Daar kunnen alle ouders, grootouders, lieven en vrienden een laatste blik op hun kind werpen voor ze de tien tofste dagen van het jaar tegemoet gaan! Zorg ervoor dat je maag(je) al gevuld is voor we aan ons tiendaagse avontuur beginnen. Er moet dit jaar geen lunchpakket meegenomen worden voor het avondeten.

De Ribbels, Kadees, Speelclub, Rakkers en Kwiks worden samen met hun bagage op de bus gezet richting Gierle! Zij mogen al verkleed aankomen op het kerkplein in het kampthema Brakke superhelden, bij het woord brak kan je denken aan niet-alledaagse superhelden die niet op de eerste rij zaten wanneer de superkrachten werden uitgedeeld 😉

Helaas (of niet) is er minder luxe voor de Tito’s, Keti’s en Aspi’s… Zij worden verwacht op het kerkplein met hun opgeblonken stapschoenen en hun trekkersrugzak om aan een spannende trektocht te beginnen.

De Sloebers worden donderdagavond 3 augustus om 16u met hun valiesjes verwacht op het kerkplein van Roosbeek waar zij met de bus richting de kampplaats zullen vertrekken.

De bagage van de Tito’s, Keti’s en Aspi’s wordt binnengebracht op zondagavond 30 juli om 19 uur aan de lokalen van Chiro Roosbeek. De hele leidingsploeg zal daar aanwezig zijn zodat ook de ouders van de andere afdelingen (Sloebers, Ribbels, Kadees, Speelclub en Rakwi) nog terecht kunnen met eventuele vragen of mededelingen i.v.m. het bivak.

Op 10 augustus zit het er weer op. Dan gaat iedereen met de bus naar huis. Het geschatte aankomstuur op het kerkplein is voor de Sloebers, Ribbels, Kadees, Speelclubbers, Rakkers, Kwiks en (Tito’s) rond 10u-10u30. De Keti’s en Aspi’s komen aan rond 13u-13u30. Wij houden jullie via onze Facebookpagina op de hoogte van het wegverkeer dat ons eventueel vertraging zou kunnen opleveren.

Kaartjes voor je kapoen kan versturen naar het volgende adres:

Chiromeisjes Gierle
naam van je kind (afdeling)
Brulens 37
2275 Gierle


Ik ga op kamp en neem mee…

Onderstaande lijst is bedoeld als geheugensteuntje!

Spelkledij, reserve spelkledij, naam in al je kleren schrijven (!!), kousen, ondergoed, regenjas, warme pull, sportschoenen, zwemkledij, zaklamp, zakdoeken, zeep, tandenborstel, tandpasta, washandjes, handdoeken, meisjes denken aan maandverband en tampons, muggen/insectenspray, vuilniszak (om vuile was in op te bergen), enkele wasspelden (om je natte klodderen te drogen te hangen), pyjama, kussensloop en kussen, slaapzak, schrijfgerief, adressen (voor een kaartje aan oma, opa, tante Trinette en nonkel Firmin), wat centjes om een brief te kunnen verzenden (kaartje: €0,50 & postzegel: €1), identiteitskaart, chique kleding + vermomaccesoire (bril, snor, hoed, baard, masker, …) voor casinoavond, kleding in het kampthema (brakke superhelden) en als laatste nog sportieve kleding voor de welbekende ochtendgymnastiek!

ALLE leden brengen een veldbedje/eenpersoonsluchtmatras, een kussen (en kussensloop) en minstens 1 onderlaken en deken/slaapzak mee.

Iedereen brengt verplicht een eigen rugzakje, drinkbus en brooddoos (schrijf hier zeker je naam in!) mee. Tito’s, Keti’s en Aspi’s zorgen ook voor een eigen aardappelmesje.

Medicatie kan altijd aan de leiding gegeven worden.


Wat neem ik mee op tweedaagse?

Voor Tito’s, Keti’s & Aspi’s:

Smeer die beentjes alvast in, want dit jaar gaan we opnieuw op tweedaagse!

Maar wat steek je nu allemaal in je trekkersrugzak:

 • Slaapzak
 • Matje
 • Drinkbus: Neem zeker voldoende water mee! 
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Reservekousen!!! Wandelen met natte kousen is nooit aangenaam
 • Zwemgerief en handdoek
 • Laat wat plaats over voor eten (dit wordt voorzien door de leiding)
 • Iets om te knabbelen (druivensuiker, koekje…)
 • Een goede trekkersrugzak 
 • Een beetje zakgeld (5-10 euro volstaat)
 • Alles wat zwaar en overbodig is, laat je best thuis
 • Last but not least: stevige stapschoenen! Hoe minder blaren op de voeten, hoe meer kilometers in de benen!

Kampinschrijvingen en -betalingen


Iedereen die ingeschreven is, zal in de komende week in hun brievenbus een “inschrijvingsformulier” ontvangen voor ons bivak dat doorgaat van 1 augustus (of 3 augustus voor de Sloebers) tot 10 augustus 2023 in Gierle.

Als je geen inschrijvingsformulier ontvangen hebt, ontbreken we nog iets van je. Dit kan het lidgeld zijn (dit is zo in de meeste gevallen) maar af en toe is het blad met alle gegevens in het begin van het werkjaar niet tot bij de juiste persoon geraakt. Je kan dan in beide gevallen een blanco formulier vinden en recto verso afdrukken door op volgende link te klikken: Inschrijving Bivak 2023

Gelieve dit formulier uiterlijk op 12 juni 2023 ingevuld en ondertekend terug te bezorgen aan de leiding of bij Sam Ronsmans: Merelstraat 10, 3370 Roosbeek. We hebben de originele en ondertekende documenten nodig, dus niet versturen via mail a.u.b.

Het bivakgeld bedraagt voor de Sloebers €152 en voor de andere leeftijdsgroepen €190. Indien er nog lidgeld moet betaald worden, dient het bivakgeld vermeerderd te worden met €30 (lidgeld en verzekering).

De betaling kan uitsluitend door storting op de rekening van VZW Chiro Roosbeek BE69 4346 2557 0178 en dit uiterlijk op 3 juli 2022. Vermeld bij de betaling de naam en voornaam van het kind en de afdeling.